5 tips om geheugen op je telefoon vrij te maken (2024)

“Opslagruimte bijna vol.” Dit is een melding die je liever niet op je telefoon ziet, maar na verloop van tijd toch op je scherm tevoorschijn komt. Dan is het hoog tijd om de bezem door je telefoongeheugen te halen.

Opslagruimte bijna vol? Zo kun jij je telefoon opschonen!

Is het geheugen van je telefoon propvol en kun je geen app meer installeren of foto meer opslaan? Dan zul je ruimte of geheugen op je telefoon vrij moeten maken. Dat kan op meerdere manieren en wij leggen hieronder uit hoe je dit doet.

1. Verwijder overbodige apps en games

Hoeveel apps heb je momenteel op je telefoon geïnstalleerd en hoeveel gebruik je daadwerkelijk iedere maand van? Dat is de vraag die je je kan stellen als je telefoon weinig opslag meer heeft.

Op elke Androidtelefoon kun je een lijst met apps tevoorschijn halen via de instellingen. Hier kun je ook sorteren op apps die je weinig gebruikt. Tik vervolgens op een app om deze te verwijderen.

Je kan dit ook op 'Ruimte vrijmaken' tikken (op Pixel- en andere telefoons met standaard Android). Hier zie je bijvoorbeeld een lijst met weinig gebruikte apps.

  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op 'Opslag'
  3. Tik op 'Ruimte vrijmaken'
  4. Tik op het lege vakje rechts van een item om het te selecteren voor verwijdering.(Als er niets wordt vermeld, tikt u op 'Recente items bekijken'.)
  5. Tik onderaan het scherm op 'Vrijmaken'om de geselecteerde items te verwijderen

Daarnaast kun je via de Google Play Store apps en games verwijderen.Alsje een app verwijdert waarvoorjebetaald hebt, kunje de app later opnieuw installeren zonder deze opnieuw te hoeven kopen.

  1. Open de Google Play Store-app
  2. Tik op Menu en dan op 'Mijn apps en games'
  3. Tik op de app of game.
  4. Tik op 'Verwijderen'

2. Foto's en video's verwijderen

Wil je alleen foto's en video's verwijderen? Dan kun je hiervoor de appGoogle Foto'sgebruiken. Defoto's waarvan Google Foto'seen back-up gemaakt heeft,kun je verwijderenom zo ruimte vrij te maken opjetelefoon.Als je de op je telefoon opgeslagen foto's en video's verwijdert, houd je weermeer opslagruimte overvoor items zoals apps en muziek.

Allereerst is het belangrijk om eerst een back-up te maken van je foto's en video's. Zo ben je ervan verzekerd dat de bestanden in de cloud veilig opgeslagen zijn voordat je ze op je telefoon verwijdert. Het opslaan in de cloud betekent dat jeje bestanden niet meer op je telefoon hoeft te bewaren, maar op een computer van een bedrijf kunt opslaan dat een cloud aanbiedt.

Om te controleren of je foto's wordengeback-upt in de cloud volg je deze stappen:

  1. Tik inGoogle Foto's op het zijmenu (drie streepjes)
  2. Tik op 'Instellingen' > 'Back-up en synchronisatie'
  3. Vink de optie'Back-up en synchronisatie' aan
  4. Kies het juiste 'Back-upaccount' aan de hand van het e-mailadres
  5. Kies bij 'Een back-up van apparaatmappen maken' de gewenste mappen waar een back-up van gemaakt moet worden, zoals Instagramen WhatsApp.

Nu kun je de foto's en video's waar een back-up van gemaakt is, verwijderen van je telefoon.

  1. Tik inGoogle Foto's op het zijmenu (drie streepjes)
  2. Tikop 'Instellingen' > 'Opslagruimte op apparaat vrijmaken'
  3. Je ziet meteen hoeveel items er kunnen worden verwijderd en hoeveel ruimte ze op je telefoon in beslag nemen

3. Opslagruimte controleren en vrijmaken

Je kan ookbekijken welke bestanden en apps de meeste opslagruimte op je telefoon innemen en vanuit daar kiezen welke apps, foto's, video's en bestanden je wilt verwijderen.

  1. Open de app Instellingen op je telefoon
  2. Tik op 'Opslag'of zoek in de instellingen naar Opslag
  3. Tik op een categorie
  4. Selecteer de items die je wilt verwijderen.

4. De downloadmap legen

Opuw telefoonkunje je bestanden meestal terugvinden in de app 'Bestanden' of 'Mijn Bestanden'. Vanuit hier kun je naar de downloadmap waar na verloop van tijd heel veel bestanden te vinden zullen zijn die je niet meer gebruikt maar die wel ruimte innemen.

  1. Open de app Bestanden
  2. Jerecente bestanden worden weergegeven.
  3. Tik op een bestand
  4. Tik op Verwijderen

5. Koop een USB-stick (of win er eentje!)

Kom je alsnog niet van die melding“Opslagruimte bijna vol” af? Dan is de Dual Drive USB Type-C 32GBvan SanDisk de oplossing. Deze USB-stickheeft een opslagcapaciteit van 32 GB zodat je er666 foto’s (van 3 mb) en 6 films (van 5 GB) kunt opslaan. De stick heeft een USB C-aansluiting en eenUSB 3.1-aansluiting en kan met snelheden tot 150 MB/s bestanden uitwisselen tussen smartphones en tablets of pc's.

Onderstaande winactie is afgelopen. De winnaars zijn bij de redactie bekend.

Androidworld heeft twee van deze SanDiskDual Drive USB Type-C 32GB-sticks om weg te geven. Wil je kans maken op één van deze USB-sticks? Stuur dan een mailtje naar dit adresmet daarin de reden waarom jij deze USB-stick van SanDisk moet winnen. De twee origineelste reacties kunnen rekenen op de prijs.

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

5 tips om geheugen op je telefoon vrij te maken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 5239

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.