Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 14 Answer Key (2024)

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 4 Lesson 14 Answer Key

Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 14 Pattern Sheet Answer Key

Multiply
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 14 Answer Key (1)

Answer:
8 x 1 = 8, 8 x 2 = 16, 8 x 3 = 24, 8 x 4 = 32, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 10 = 80, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 7 = 56, 8 x 5 = 40, 8 x 8 = 64, 8 x 5 = 40, 8 x 9 = 72, 8 x 5 = 40, 8 x 10 = 80, 8 x 6 = 48, 8 x 5 = 40, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64, 8 x 7 = 56, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 8 = 64, 8 x 6 = 48, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 9 = 72, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64, 8 x 9 = 72, 8 x 7 = 56, 8 x 6 = 48, 8 x 8 = 64.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
multiply with 8.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 14 Answer Key (2)

Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 14 Problem Set Answer Key

Question 1.
Find the area of each of the following figures. All figures are made up of rectangles.
a.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 14 Answer Key (3)

Answer:
The area of figure 1 = 10 sq cm.
the area of figure 2 = 9 sq cm.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
area of the figure 1 = 10 sq cm.
area = l x b.
where l = length and b = breadth.
area = 5 x 2.
area = 10.
area of the figure 2 = 9 sq cm.
area = l x b.
where l = length and b = breadth.
area = 3 x 3.
area = 9.

b.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 14 Answer Key (4)

Answer:
The area of the shaded figure = 78 sq cm.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
area of longer rectangle = 12 sq cm.
area = l x b.
area = 3 x 4.
area = 12 sq cm.
area of smaller rectangle = 2 sq cm.
area = l x b.
area = 1 x 2.
area = 2 sq cm.
area of shaded rectangle = area of longer rectangle – area of smaller rectangle.
area of shaded rectangle = 12 – 2.
area = 10 sq cm

Question 2.
The figure below shows a small rectangle in a big rectangle. Find the area of the shaded part of the figure.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 14 Answer Key (5)

Answer:
The area of the shaded figure = 24 sq cm.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the area of the longer rectangle = 30 sq cm.
area = l x b.
area = 6 x 5.
area = 30 sq cm.
area of smaller rectangle = 6 sq cm.
area = l x b.
area = 3 x 2.
area = 6 sq cm.
area of shaded rectangle = area of longer rectangle – area of smaller rectangle.
area of shaded rectangle = 30 – 6.
area of shaded rectangle = 24.

Question 3.
A paper rectangle has a length of 6 inches and a width of 8 inches. A square with a side length of 3 inches was cut out of it. What is the area of the remaining paper?

Answer:
The area of the remaining paper = 25 sq in.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
A paper rectangle has a length of 6 inches and a width of 8 inches.
A square with a side length of 3 inches was cut out of it.
area = 6 x 8 = 48.
the area of remaining paper = 25.
8 – 3 = 5.
6 – 1 = 5.
area = 5 x 5.
area = 25.

Question 4.
Tila and Evan both have paper rectangles measuring 6 cm by 9 cm. Tila cuts a 3 cm by 4 cm rectangle out of hers, and Evan cuts a 2 cm by 6 cm rectangle out of his. Tila says she has more paper left over. Evan says they have the same amount. Who is correct? Show your work below.

Answer:
Tila is correct.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Tila and Evan both have paper rectangles measuring 6 cm by 9 cm.
Tila cuts a 3 cm by 4 cm rectangle out of hers,
Evan cuts 2 cm by 6 cm rectangle out of his.
3 x 5 = 15.
4 x 3 = 12.
so Tila is correct.

Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 14 Exit Ticket Answer Key

Mary draws an 8 cm by 6 cm rectangle on her grid paper. She shades a square with a side length of 4 cm inside her rectangle. What area of the rectangle is left unshaded?

Answer:
The area of the rectangle is left unshaded = 24 sq cm.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
area of longer rectangle = 48 sq cm.
area = l x b.
area = 8 x 6.
area = 48 sq cm.
area of smaller rectangle = 24 sq cm.
area = l x b.
area = 6 x 4.
area = 24 sq cm.
area of shaded rectangle = area of longer rectangle – area of smaller rectangle.
area of shaded rectangle = 48 – 24.
area of shaded rectangle = 24 sq cm.

Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 14 Homework Answer Key

Question 1.
Find the area of each of the following figures. All figures are made up of rectangles.
a.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 14 Answer Key (6)

Answer:
The area of figure 1 = 48 sq cm.
the area of figure 2 = 27 sq cm.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
area of the figure 1 = 48 sq cm.
area = l x b.
where l = length and b = breadth.
area = 6 x 8.
area = 48.
area of the figure 2 = 27 sq cm.
area = l x b.
where l = length and b = breadth.
area = 9 x 3.
area = 27.

b.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 14 Answer Key (7)

Answer:
The area of figure 1 = 64 sq in.
the area of figure 2 = 6 sq in.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
area of the figure 1 = 64 sq in.
area = l x b.
where l = length and b = breadth.
area = 8 x 8.
area = 64.
area of the figure 2 = 6 sq in.
area = l x b.
where l = length and b = breadth.
area = 2 x 3.
area = 6.

Question 2.
The figure below shows a small rectangle cut out of a big rectangle.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 14 Answer Key (8)
a. Label the side lengths of the unshaded region.

Answer:
The side lengths of the unshaded region is = 5 ft and 3 ft.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the area of the larger rectangle = 10 x 7.
area = 70 sq ft.
10 – 3 + 2 = 5.
7 – 2 + 2 = 4.
so the side lengths of the unshaded region = 5 ft and 3 ft.

b. Find the area of the shaded region.

Answer:
The area of the shaded figure = 55 sq ft.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
area of longer rectangle = 70 sq ft.
area = l x b.
area = 10 x 7.
area = 70 sq cm.
area of smaller rectangle = 15 sq ft.
area = l x b.
area = 5 x 3.
area = 15 sq ft.
area of shaded rectangle = area of longer rectangle – area of smaller rectangle.
area of shaded rectangle = 70 – 15.
area of shaded rectangle = 55.

Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 14 Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated:

Views: 6033

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.