Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (2024)

Eureka Grade 3 ensures students with the learning targets and success criteria. The Diverse opportunities will develop problem-solving skills among the primary school kids practicing Bigideas Math Grade 3 Solutions. Eureka Textbook Grade 3 answers help Students Master the subject on Consistent practice.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 4 Lesson 4 Answer Key

Grade 3 Eureka Math Answer Key is provided by subject experts as per the Common Core curriculum. Grade 3 Eureka Math Solutions provided educates the primary school Kids on all Math concepts of the chapter efficiently. Eureka Math Grade 3 Textbook Answers makes it easy for kids to Grasp the Concepts as well as solve any problem from chapter Tests, Practice Tests, Performance tests, cumulative practice, etc.

Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Problem Set Answer Key

Question 1.
Use a ruler to measure the side lengths of the rectangle in centimeters. Mark each centimeter with a point and connect the points to show the square units. Then, count the squares you drew to find the total area.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (1)
Total area: _____12__sq_units.___________

Answer:
The area of the rectangle = 12 sq units.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the area of the rectangle = l x b.
where l = 6 and b = 2.
area = 6 x 2.
area = 12.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (2)

Question 2.
Use a ruler to measure the side lengths of the rectangle in inches. Mark each inch with a point and connect the points to show the square units. Then, count the squares you drew to find the total area.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (3)
Total area: _______12_sq_inches__________

Answer:
The area of the rectangle = 12 sq inches.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the area of the rectangle = l x b.
where l = 3 and b = 4.
area = 3 x 4.
area = 12.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (4)

Question 3.
Mariana uses square centimeter tiles to find the side lengths of the rectangle below. Label each side length. Then, count the tiles to find the total area.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (5)
Total area: ___12__sq_cms_____________

Answer:
The area of the rectangle = 12 sq cms.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the area of the rectangle = l x b.
where l = 4 and b = 3.
area = 4 x 3.
area = 12.

Question 4.
Each Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (6) is 1 square centimeter. Saffron says that the side length of the rectangle below is 4 centimeters. Kevin says the side length is 5 centimeters. Who is correct? Explain how you know.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (7)

Answer:
Kevin says the side length is 5 centimeters.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
5 x 4 = 20.
area = 20 cms.
Saffron was wrong.
Kevin says the side length is 5 centimeters.

Question 5.
Use both square centimeter and square inch tiles to find the area of the rectangle below. Which works best? Explain why.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (8)

Answer:
The area of the rectangle = 12 sq cms.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the area of the rectangle = l x b.
where l = 6 and b = 2.
area = 6 x 2.
area = 12.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (9)

Answer:
The area of the rectangle = 3 sq inches.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the area of the rectangle = l x b.
where l = 3 and b = 1.
area = 3 x 1.
area = 3.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (10)

Question 6.
How does knowing side lengths A and B help you find side lengths C and D on the rectangle below?
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (11)

Answer:
The Opposite sides are equal in the rectangle.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the sidelengths AB = CD.
that means opposite sides are equal.

Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Exit Ticket Answer Key

Label the side lengths of each rectangle. Then, match the rectangle to its total area.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (12)

Answer:
The area of the rectangle = 6 sq cm.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the area of the rectangle = l x b.
where l = 3 and b = 2.
area = 3 x 2.
area = 6.

Answer:
The area of the rectangle = 12 sq cms.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the area of the rectangle = l x b.
where l = 6 and b = 2.
area = 6 x 2.
area = 12.

Answer:
The area of the rectangle = 5 sq inches.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the area of the rectangle = l x b.
where l = 5 and b = 1.
area = 5 x 1.
area = 5.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (13)

Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Homework Answer Key

Question 1.
Ella placed square centimeter tiles on the rectangle below, and then labeled the side lengths. What is the area of her rectangle?
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (14)
Total area: ____8__cm_____________

Answer:
The area of the rectangle = 8 sq cms.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the area of the rectangle = l x b.
where l = 4 and b = 2.
area = 4 x 2.
area = 8.

Question 2.
Kyle uses square centimeter tiles to find the side lengths of the rectangle below. Label each side length. Then, count the tiles to find the total area.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (15)
Total area: ______20 __sq_cms__________

Answer:
The area of the rectangle = 20 sq cms.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the area of the rectangle = l x b.
where l = 5 and b = 4.
area = 5 x 4.
area = 20.

Question 3.
Maura uses square inch tiles to find the side lengths of the rectangle below. Label each side length. Then, find the total area.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (16)
Total area: ______14_sq__inches._________

Answer:
The area of the rectangle = 14 sq inches.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the area of the rectangle = l x b.
where l = 7 and b = 2.
area = 7 x 2.
area = 14.

Question 4.
Each square unit below is 1 square inch. Claire says that the side length of the rectangle below is 3 inches. Tyler says the side length is 5 inches. Who is correct? Explain how you know.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (17)
Total area: ____15_sq_inch_____________

Answer:
Yes, both of them are correct.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Clarie says that the side length of the rectangle below is 3 inches.
Tyler says that the side length is 5 inches.
5 x 3 = 15 inches.
area of the rectangle = 15 sq inches.

Question 5.
Label the unknown side lengths for the rectangle below, and then find the area. Explain how you used the lengths provided to find the unknown lengths and area.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (18)
Total area: _____8 _sq_inches.____________

Answer:
The area of the rectangle = 8 sq inches.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
the area of the rectangle = l x b.
where l = 4 and b = 2.
area = 4 x 2.
area = 8.
Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (19)

Eureka Math Grade 3 Module 4 Lesson 4 Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated:

Views: 6029

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.